Wij zijn historici. Verhalen vertellen is ons vak. Daarom staat storytelling voorop in al onze mediaproducties. Of het nou gaat om een documentaire, een promo voor een tentoonstelling, een registratie van een zakelijke bijeenkomst, of een aftermovie van een historisch festival: wij vertellen jouw verhaal. Neem contact op om te weten wat wij voor jou kunnen betekenen. We staan je graag te woord.

 

Voor wie?

Zakelijk

Wij maken video’s en documentaires voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Onze zakelijke affiniteit gaat uit naar musea, onderwijsinstellingen en bedrijven in de culturele sector. Zo maken wij bijvoorbeeld promo’s, evenementregistraties, aftermovies en interviews. Ook denken wij graag met u mee over conceptontwikkeling, (online) strategie, en video SEO.

Particulier

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van (korte) documentaires. De onderwerpen hiervan variëren van historische thema’s tot bijzondere verhalen. Wil je een documentaire laten maken over je grootvader die binnenkort 80 wordt? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Heb je een idee, maar ben je er over de vorm nog niet helemaal uit? Dan kan je ons natuurlijk ook altijd even bellen. Wij werken op maat. Elke video is anders en daarom bieden wij iedereen een individuele benadering.

 

Visie: storytelling

Als (publieks)historici weten wij als geen ander hoe je verhalen over het voetlicht brengt. Onze passie voor videoproductie en geschiedenis is wat ons drijft. Academische kennis, historisch bewustzijn, onderzoeksvaardigheden, videotechnische kwaliteiten en ons uitgebreide netwerk in de culturele, -(kunst)historische -en erfgoedwereld helpen ons om die passie te vertalen naar mooie en authentieke video’s en documentaires. Deze verhalende benadering is ook – zelfs juist – van toepassing op video’s met een zakelijk profiel. Jouw missie is immers om een visie, concept of strategie te delen met een relevant publiek. Het is onze missie om jou daarbij te helpen.

 

Tarieven

Elke video is anders. De kosten van een productie hangen af van veel verschillende factoren. Denk aan: de opnameduur, grootte opnamecrew, aantal opnamelocaties, montage, kleurencorrectie en color grading, animatie, kosten beeld- en/of muziekrechten, voice-over, gebruik van dronebeelden, reiskosten. Wil jij een video of documentaire laten maken en ben je benieuwd naar die gaat kosten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

 

Werkwijze

  1. preproductie: een goede voorbereiding is het halve werk. In deze fase bepalen we het concept en bedenken we de look and feel van de video. We schrijven een scenario en plannen de productie. Dat doen we zoveel mogelijk in overleg met de opdrachtgever. De benodigde voorbereidingen verschillen natuurlijk per video.
  2. productie: het maken van de opnames. Wij filmen met een double system. Dat klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel simpel. Het wil zeggen dat wij beeld en geluid afzonderlijk opnemen. Wij hebben twee mooie DSLR-camera’s uit de Panasonic-familie die garant staan voor prachtige, cinematische plaatjes (desgewenst in 4K). Een apart audiosysteem zorgt voor een al even grote geluidskwaliteit. Een combinatie dus van kwaliteit en flexibiliteit.
  3. postproductie: allereerst sturen we een ruwe montage op. De opdrachtgever heeft hierdoor de mogelijkheid om feedback te leveren. Na een tweede montage- en feedbackronde volgt de definitieve oplevering. Wij monteren met Adobe Creative Cloud en werken met Davinci Resolve voor de kleurencorrectie en de color grading. Het eindproduct kunnen wij in elk gewenst formaat aanleveren.

 

Op al onze producties zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.