Wij zijn historici. Verhalen vertellen is ons vak. Daarom staat storytelling voorop in al onze mediaproducties. Of het nou gaat om een documentaire, een promo voor een tentoonstelling, een registratie van een zakelijke bijeenkomst, of een aftermovie van een historisch festival: wij vertellen jouw verhaal. Neem contact op om te weten wat wij voor jou kunnen betekenen. We staan je graag te woord. Of lees hier meer over onze visie, doelgroepen, tarieven en het productieproces.

 

Wie kan bij ons een documentaire laten maken?

Kort gezegd: iedereen! Wordt jouw opa binnenkort 80 en wil je hem een bijzonder en persoonlijk cadeau geven? Of zijn je ouders dit jaar 25 jaar getrouwd? Dan is het leuk om van hun verhaal een docu te laten maken. Misschien heeft jouw familie wel een hele interessante geschiedenis. Of je hebt een ander bijzonder verhaal dat je in een documentaire wilt laten vastleggen. De lengte van een documentaire varieert afhankelijk van de gelegenheid en het onderwerp. Wij maken zowel korte (5 – 15 minuten) als langere documentaires.

 

Aan wat voor typen documentaire moet ik denken?

 • Historische documentaire
 • Bijzondere verhalen
 • Een biografisch videoportret van bijvoorbeeld een familielid, kennis of collega
 • Familiegeschiedenis
 • Bedrijfsgeschiedenis

 

Wij bieden:

 • Bedenken van een scenario en/of script (in overleg)
 • Planning (in overleg)
 • Opnamecrew
 • Facilitering camera-, geluids- en lichtapparatuur
 • Montage en kleurencorrectie
 • Aanlevering eindproduct
Optioneel:
 • Een presentator/interviewer/voice-over
 • Aanvullend (historisch) onderzoek

 

Werkwijze:

 1. Heb je interesse in een mooie video? stuur een mailtje of geef ons een belletje. We zullen vervolgens een kennismakingsgesprek inplannen waarin jij je wensen kenbaar maakt.
 2. Op basis van dit gesprek maken wij een vrijblijvende offerte. (De kosten van een productie hangen af van veel verschillende factoren. Denk aan: de opnameduur, grootte opnamecrew, aantal opnamelocaties, montage, kleurencorrectie en color grading, animatie, kosten beeld- en/of muziekrechten, voice-over, gebruik van dronebeelden, reiskosten.) Ga je hiermee akkoord, dan ontvangen wij graag altijd een schriftelijke bevestiging.
 3. Vervolgens gaan we aan de slag: te beginnen met de voorbereiding – deze is uiteraard anders in elk productie. Het scenario en de planning maken wij zoveel mogelijk in overleg.
 4. Dan is het tijd voor de daadwerkelijke opnames. Wij werken doorgaans met z’n tweeën (beeld en geluid). Als het nodig is, nemen we een verslaggever of interviewer mee op locatie.
 5. Als alles goed en wel is opgenomen, duiken wij de montage in. Wij werken met twee ‘revisierondes’. Dat betekent dat wij altijd eerst een ruwe versie opsturen. Dit geeft jou de mogelijkheid om te bepalen of je het eens bent met de toon en richting van de film. Vervolgens verwerken we jouw commentaar in een tweede versie, waarbij jij nog een keer de kans krijgt om feedback te geven. Ten slotte sturen wij de definitieve film op. Wij kunnen het bestand aanleveren in elk gewenst formaat.

 

Research en privacy

Een documentaire begint niet bij het filmen. Er gaat soms veel onderzoek aan vooraf. Als historici deinzen wij hier niet voor terug. Het vooronderzoek en het bedenken van een scenario doen we zoveel mogelijk in overleg. Het is tenslotte jouw verhaal. Wij brengen dat zo mooi en zo authentiek mogelijk in beeld. Uiteraard houden we ook volledig rekening met jouw privacy. Met het gebruik, de opslag en verspreiding van camera- en geluidsopnamen gaan we zeer zorgvuldig om.

 

Op al onze producties zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.