Jaar & Dag Media is een jong bedrijf van historici met een passie voor films en documentaires en uiteraard geschiedenis. Wij maken video’s en documentaires voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Onze zakelijke affiniteit gaat uit naar musea, onderwijsinstellingen en bedrijven in de culturele sector. Storytelling is wat al onze producties bindt. Lees hier meer over onze visie, doelgroepen en productiewijze.

 

Machiel Spruijt     

Eigenaar

Tijdens mijn studie Geschiedenis heb ik mij gespecialiseerd in de geschiedenis van Mongolië. Daar leerde ik de unieke waarde van mondeling overgeleverde verhalen kennen. Sindsdien wil ik niets liever dan die verhalen met de camera vastleggen. Bij Jaar & Dag ben ik onder andere verantwoordelijk voor de techniek en sta ik achter de camera.

Marlinde Venema     

Eigenaar

Ik heb twee passies: geschiedenis en beeldtaal. Na een opleiding Journalistiek en vooropleiding Video en Digitale Media volgde ik de bachelor Geschiedenis en de master Publieksgeschiedenis (UvA). Ik werk als researcher bij het onderzoeksteam Anne Frank: a Cold Case Diary. Bij Jaar & Dag ben ik verantwoordelijk voor content en productie.

 

Ruben Messelink     

Freelance journalist

Ik definieer mezelf als een historische journalist. Op mijn vierde interviewde ik al iedereen die ik tegenkwam, met mijn gebalde vuistje als microfoon. Momenteel werk ik als freelance journalist. Bij Jaar & Dag ben ik de vaste presentator en doe ik voice-overs. 

Circe de Bruin     

Projectmedewerker

Als literatuurwetenschapper en publiekshistoricus ben ik altijd bezig met verhalen vertellen. Bij Jaar & Dag geniet ik van de visuele vertelvorm waar wij ons in hebben gespecialiseerd. Ik hou mij daarom bezig met storytelling en creatieve content.