#7 QKunst: Ruimte voor Kunst (op de universiteit)

met Geen reacties

Wat is dat nou eigenlijk, ruimte voor kunst? Kantoorgebouwen, stations, ziekenhuizen: zomaar wat plekken waar QKunst ruimte maakt voor kunst. In 2023 nemen we je mee in een tiendelige videoserie, waarin elke aflevering één van hun projecten op het gebied van collectiemanagement of kunst in opdracht centraal staat.

”QKunst ontwikkelt kunstbeleid voor bedrijven en overheden, beheert kunstcollecties en begeleidt kunstopdrachten, onder andere in de openbare ruimte. We zijn als kunstadviesbureau sinds 2004 actief en beschikken over een breed netwerk van samenwerkingspartners en professionals op het gebied van transport, restauratie en taxatie. We scouten jong kunsttalent en gaan op zoek naar onverwachte matches. QKunst werkt onafhankelijk en op maat, op project- of detacheringsbasis.”

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een kunstwerk gerestaureerd wordt? In de zevende aflevering van de videoserie Ruimte voor kunst neemt Collectiemanagementassistent Melody Toering van QKunst je mee in het restauratieproces van een schilderij van Marte Röling: van restauratieatelier tot aan de muur van Wageningen University & Research (WUR).

Bron: https://qkunst.nl/