NIEUW PROJECT: Voices of the Epidemic

met Geen reacties

Jaar en Dag Media is druk bezig met Voices of the Epidemic. Voices of the Epidemic is een oral history-project rondom de 22nd International Aids Conference die van 23 t/m/ 27 juli plaatsvindt in Amsterdam.

 

De conferentie werd voor het eerst gehouden in 1985, tijdens de piek van de wereldwijde hiv/aids-epidemie. Elk jaar wordt het evenement ergens anders georganiseerd en dit jaar is onze hoofdstad de gastheer. De conferentie is een platform en ontmoetingsplek voor medische wetenschappers, mensenrechtenadvocaten, patiënten, zorgverleners en iedereen die op wat voor manier dan ook te maken hebben (gehad) met hiv/aids. Rondom het congres worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Voices of the Epidemic

 

Voices of the Epidemic is een samenwerking tussen onder andere de Gemeente Amsterdam, de GGD, de UvA het Amsterdam Museum en Jaar en Dag Media. Het project geeft een stem aan diegenen die tot dusver te weinig zijn gehoord. Daarom spraken wij samen met interviewer en mede-historicus Paul de Jong met verschillende mensen die de epidemie van dichtbij hebben meegemaakt. De interviews dienen als (digitaal bewaarde) bron voor onderzoekers die meer willen weten over de hiv/aids-epidemie. Ook maken wij van de interviews een compilatiedocumentaire. Deze zal op 23 juli in première gaan in het Amsterdam Museum. Een aantal weken lang zal Voices of the Epidemic bovendien gratis te zien zijn voor een breed publiek.

Meer informatie volgt. Blijf onze website volgen voor updates over het project. Wil je meer weten, dan kan je ons ook een mailtje sturen.