#6 QKunst: Ruimte voor Kunst (in het depot)

met Geen reacties

Wat is dat nou eigenlijk, ruimte voor kunst? Kantoorgebouwen, stations, ziekenhuizen: zomaar wat plekken waar QKunst ruimte maakt voor kunst. In 2023 nemen we je mee in een tiendelige videoserie, waarin elke aflevering één van hun projecten op het gebied van collectiemanagement of kunst in opdracht centraal staat.

”QKunst ontwikkelt kunstbeleid voor bedrijven en overheden, beheert kunstcollecties en begeleidt kunstopdrachten, onder andere in de openbare ruimte. We zijn als kunstadviesbureau sinds 2004 actief en beschikken over een breed netwerk van samenwerkingspartners en professionals op het gebied van transport, restauratie en taxatie. We scouten jong kunsttalent en gaan op zoek naar onverwachte matches. QKunst werkt onafhankelijk en op maat, op project- of detacheringsbasis.”

“Het is misschien niet de meest spannende ruimte, maar het is wel een mooie tussenruimte om een pas op de plaats te maken en de kunst weer toonbaar te maken voor publiek,” vertelt QKunst registrator Daphne van Houwelingen in de zesde aflevering over de rol van het depot in het creëren van ruimte voor kunst.

Bron: https://qkunst.nl/