#5 QKunst: Ruimte voor Kunst (op het bedrijventerrein)

met Geen reacties

Wat is dat nou eigenlijk, ruimte voor kunst? Kantoorgebouwen, stations, ziekenhuizen: zomaar wat plekken waar QKunst ruimte maakt voor kunst. In 2023 nemen we je mee in een tiendelige videoserie, waarin elke aflevering één van hun projecten op het gebied van collectiemanagement of kunst in opdracht centraal staat.

”QKunst ontwikkelt kunstbeleid voor bedrijven en overheden, beheert kunstcollecties en begeleidt kunstopdrachten, onder andere in de openbare ruimte. We zijn als kunstadviesbureau sinds 2004 actief en beschikken over een breed netwerk van samenwerkingspartners en professionals op het gebied van transport, restauratie en taxatie. We scouten jong kunsttalent en gaan op zoek naar onverwachte matches. QKunst werkt onafhankelijk en op maat, op project- of detacheringsbasis.”

“Kunst is een belangrijk onderdeel op het terrein,” zegt Facility coördinator Ron van Koningsveld in de vijfde aflevering over het belang van kunst rond het gebouw van Alliander in Amsterdam Sloterdijk, waar een werk uit de bestaande collectie is herplaatst. 

Bron: https://qkunst.nl/