NEW GEAR: camera + gimbal + voice-over microfoon

met Geen reacties

Het kost even een paar duiten, maar dan heb je ook wat: namelijk deze bad boys. Jaar & Dag bestaat nu bijna 2 jaar. We upgraden onze apparatuur regelmatig, zodat de kwaliteit van onze producties met ons meegroeit. Zo kochten we dit jaar al een supersnelle edit-pc en ook een laptop zodat we makkelijk op locatie kunnen editen. Op onderstaande nieuwste aanwinsten zijn we toch wel erg trots (dit is geen gesponsord bericht).

Panasonic Lumix GH5s

Tot vorige week was onze hoofdcamera de Panasonic GH4, een systeemcamera die inmiddels vrij standaard is bij veel videomakers.Wij waren aan wat nieuwers toe. Omdat we graag binnen de Panasonic-familie wilden blijven, viel onze keuze op de grote broer die deze zomer uitkwam: de GH5s. De GH4 levert overigens nog prima beelden af, dus eigenlijk hebben we 2 prima camera’s in huis. Correctie: 3. We hebben ook de Panasonic FZ2000 als zoomcamera voor handen. Wat een weelde.

 

Panasonic GH5s
Panasonic GH5s

 

Zhiyun Crane 2

Ook onze Gimbal heeft een upgrade ondergaan. Net als met de camera hebben we een ‘oudere’ versie (hij gaat pas een jaar mee) vervangen voor een nieuw model. De gimbal is bedoeld om bewegende shots mee te maken. Als je dat uit de hand wil doen, wordt dat natuurlijk een zooitje, maar met de Zhiyun Crane 2 maak je heel makkelijk met soepele bewegingen fantastische beelden.

 

Zhiyun Crane 2
Zhiyun Crane 2

RØDE NT1A

We zijn niet altijd onderweg. We maken ook vaak opnames in onze eigen studio. Vanaf nu kunnen we zelf ook voice-overs opnemen met een professionele voice-over microfoon. We spreken alleen liever niet zelf in, want daar wordt niemand gelukkig van 😉

 

RØDE NT1A
RØDE NT1A